در این جشنواره که تا روز 13 اوت ادامه خواهد داشت، علاوه بر بخش اصلی مسابقه، در بخشهای فرعی از جمله مسابقه فیلمهای ویدئویی و فیلمهای کوتاه نیز جوایزی به برندگان اهدا می شود.
امسال به مناسبت دهمین سالگرد برگزاری بخش مسابقه فیلمهایی ویدئویی، بخش جانبی "ده سال مسابقه فیلمهای ویدئویی" برگزار می شود که آثار برگزیده بخش مسابقه ویدئویی در ده سال گذشته به نمایش در می آیند.
در بخش مسابقه بین الملل امسال که نیکی کریمی، بازیگر و کارگردان ایرانی از اعضای هیئت داوری آن است، 18 فیلم از کشورهای گوناگون برای بدست آوردن یوزپلنگ طلایی به رقابت خواهند پرداخت.
از سینمای ایران فیلم ما همه خوبیم ساخته بیژن میرباقری در این بخش به نمایش در خواهد آمد.
فیلمهای ماده 61 به کارگردانی مهوش شیخ الاسلامی، شش اثر ( ویدئو آرت) به کارگردانی مانیا اکبری و رئیس جمهور مش قنبر ساخته محمد شیروانی از دیگران فیلمهای ایرانی هستند که در بخشهای جانبی جشنواره لوکارنو به روی پرده می روند.
![]() |
![]() یوزپلنگ طلایی به فیلم منتخب لوکارنو اهدا خواهد شد |
همچنین فیلم زیر درختان زیتون ساخته عباس کیارستمی در بخش " پیاتزا گرانده" در کنار آثار معتبری از کارگردانانی همچون اورسون ولز، ویم وندرس، رابرت آلتمن و وارن بیتی به نمایش گذاشته خواهد شد.
قرار است امسال از عباس کیارستمی، ویم وندرس (کارگردان آلمانی) و تری گیلیام (کارگردان آمریکایی) با اهدای جایزه یوزپنگ طلایی افتخاری تقدیر شود.
عباس کیارستمی در سال 1989 برای فیلم خانه دوست کجاست جایزه یوزپلنگ را به دست آورده بود. فیلمهای آینه (جعفر پناهی -1997) برنده یوزپلنگ طلایی و رقص خاک (ابوالفضل جلیلی -1998) برنده یوزپلنگ نقره ای از دیگر افتخارات سینمای ایران در جشنواره فیلم لوکارنو است.
همچنین در این جشنواره از جان مالکوویچ و سوزان ساراندون، بازیگران آمریکایی نیز تقدیر می شود.
امسال از ویتوریو استرارو، فیلمبردار برجسته ایتالیایی که آثاری چون اینک آخرالزمان ( فرانسیس فورد کاپولا) و آخرین امپراتور ( برناردو برتولوچی) را در کارنامه اش دارد نیز تقدیر خواهد شد. استرارو امسال در هیئت داوران در کنار 6 سینماگر دیگر ( از جمله نیکی کریمی) حضور دارد.
جشنواره لوکارنو که یکی از معتبرترین جشنواره های فیلم دنیا محسوب می شود پس از جشنواره های فیلم کن، ونیز و برلین، چهارمین جشنواره معتبر اروپا به حساب می آید.
این جشنواره، نسبت به سه جشنواره دیگر اروپایی بیشتر بر روی آثار کمتر شناخته شده از فیلمسازان جوانتر سینمای جهان تمرکز دارد.